Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Wij gaan vaker te lang dan te kort met ons matras door. Wij vinden het zonden om geld uit te geven aan iets wat je niet ziet, op de kuil na dan.
De kwaaltjes en pijntjes worden een onderdeel van ons leven. Wij geven eerder een vermogen uit aan een nieuwe auto. En let op, die auto moet goed en comfortabel zitten, want je moet toch wel een aantal uren achter elkaar ermee kunnen rijden, zonder te stoppen. En natuurlijk dat is ook heel belangrijk en zeker heel veilig, er gaat niets boven veiligheid. Maar een nieuw bed, waarschijnlijk nog geen tiende van wat een nieuwe auto kost, is misschien wel net zo belangrijk. Als je altijd maar moe en pijnlijk opstaat hoe veilig is het dan om toch weer in die auto te gaan zitten?
Maar wanneer is het nou de juiste tijd. Misschien is het belangrijk om naast de fysieke ongemakken ook te kijken naar de materiële status van de matras. Zit er een kuil in, hoe is de status van de tijk? Volgens de leveranciers gaat een matras ongeveer 10 jaar mee, dat kan zo tussen de 8 en 12 jaar zijn.  Wat mede bepalend is, is het gewicht. Een licht persoon op een lekker stevige pocketveermatras gaat, niet uit hygiënisch oogpunt, wel 20 jaar mee. Maar wil je dat! Wij stellen hier comfort in combinatie met een goed matras op de eerste plaats. Iemand die zwaar weegt hoeft niet perse op een extra stevige pocketveermatras.
Gun je zelf een goede nachtrust, sta lekker fit op uit je nieuwe bed! Vertel wat je wenst en laat je goed adviseren. Of twijfel je over je bestaande matras, je mag ons altijd mailen of natuurlijk gewoon langs komen.

Terug naar overzicht