Dekbedden en kussens

Draait het bij dekbedden alleen om de inhoud? Om de dons, de synthetische vlokken, kameel, kasjmier, zijde, wol? En als het om dons gaat: welk percentage dons? Vindt u dierenwelzijn belangrijk? Niet alleen de vulling, ook de tijk die de inhoud omhult is ook van groot belang! Een dicht geweven 100 % mako tijk van katoensatijn is bijvoorbeeld heel geschikt om allergische reacties te voorkomen omdat de huismijt zich hierin niet kan nestelen.


Vind u enig gewicht wel prettig? Dan kan wol een goede optie zijn. Wilt u het summum van isolatie, koel in de zomer en warm in de winter, dan is het exclusieve en kostbare kashmir een optie. Gelukkig is het betaalbare kameelhaar of lamswol een goed alternatief. Dikke donzen dekbedden, zoals bekend van de wintersportvakanties, zijn in onze goed verwarmde huizen veel te warm. In onze huizen is een herfst/lente dekbed warm genoeg! Kies een dekbed dat ook in andere dan alleen de wintermaanden comfortabel is, of permitteer u de luxe van aparte dekbedden voor de zomer en voor de wintermaanden.

Wij vertegenwoordigen de merken Cassenz, Sanders Kauffman, Texelwool, Timzo en Polydaun. Keuze uit Winter, voor- en najaar of zomer.

Kussen uitleenservice

Omdat we het belangrijk vinden dat uw kussen in de praktijk van de allenacht bevalt, krijgt u een week de gelegenheid om na te gaan of het kussen en u voor elkaar zijn geschapen. Slaagt het er niet in u binnen die week te overtuigen? Dan ruilen we het in voor een ander type, dat beter bevalt.


De rol die het kussen speelt bij het al dan niet goed of comfortabel slapen wordt ernstig onderschat. Zonder te overdrijven kunnen we stellen dat de rol van het kussen in feite cruciaal is, met name waar het bijvoorbeeld de stevigheid en dikte ervan betreft.


Moet uw kussen hard juist zacht zijn, dat is een persoonlijke keuze, maar in elk geval moet het passen bij uw lichaamsbouw en – vooral – de matras waarop u ligt.

Omdat we het belangrijk vinden dat uw kussen in de praktijk van allenacht bevalt, krijgt u een week de gelegenheid om het kussen een week in alle rust uit te proberen! Slaagt het er niet in u binnen die week te overtuigen, dan ruilen we het in voor een ander type, dat beter bevalt.

BLOG - Op welke kussen valt u?