Echte natuurrubber matrassen worden gemaakt van het melksap, latex, van de rubberboom (Hevea Brasiliensis), die voornamelijk voorkomt in het Verre Oosten en Brazilië.

Van gezonde rubberbomen, met een minimale stamomtrek van 30cm, wordt door inkerving van de schors, de kostbare latexmelk druppel voor druppel opgevangen en verzameld. In vloeibare vorm wordt de Latexmelk verscheept naar Europa voor verdere verwerking in zeer gespecialiseerde bedrijven.

Pure rubber is ongeschikt voor gebruik: 't verhardt bij kou en wordt stroperig bij hitte. Daarom wordt voor de kwalitatieve stabiliteit, met een zeer ingewikkeld procedé, een aantal ingrediënten toegevoegd. Nadat een juiste constante samenstelling is bereikt, wordt de Latexmelk opgeklopt tot een luchtig schuim met een open celwandstructuur, die vervolgens in matrasmallen wordt gespoten.

Na achtereenvolgens vulkaniseren, drogen, wassen, spoelen, wassen, spoelen, centrifugeren en een etmaal in een droogoven, waarbij de rubberkern onder voortdurende kwaliteitscontrole staat, is de matraskern gereed. Dit alles in een productiehal die klimatologisch beheerd wordt.

Een gezonde matraskern van Latexschuim met ongeëvenaarde kwaliteiten in comfort, souplesse, buigzaamheid en veerkracht.

Wij hebben dat in huis, prachtig natuurlatex van onze Nederlandse leverancier Mahoton. Beste leverancier van latextoppers en -kussens.

Terug naar overzicht