Welk dekbed past bij u?

Wie van dons houdt, heeft het liefst een dekbed wat lekker licht is. Keuzes uit 90% dons en 10% veren of het allerlichtste 100% dons. Dichter bij huis is het Europees ganzendons of uit Polen afkomstige Mazurische ganzendons.

Hoe kouder het klimaat waar de gans leeft hoe groter het donsje. Een groter donsje geeft meer isolatievermogen en is ook lichter en maakt het dekbed dikker. De tijk is een heel belangrijk onderdeel van ieder dekbed, er mag natuurlijk geen huisstofmijt gaan nestelen in uw dekbed. Een fijn geweven tijk houdt de vulling van uw dekbed meer hygiënisch.

Wollen dekbedden komen er in veschillende soorten en zijn vergeleken met dons zwaarder in gewicht. Wol wordt onder andere ook geadviseerd aan mensen die veel transpireren. Vergeet niet dat wol altijd behaaglijk is, zowel in de zomer als in de winter.

De dekbedden van Texeler is een prachtig Nederlands product. Het Texelse schaap levert al eeuwenlang een prachtig wol, waarin de kracht van de natuur zijn waarde bewijst. Bij ons kunt u kennismaken met veel meer mooie producten van Texelwool.

Kameel en Alpaca zijn de luxere dekbedden. Het kameelharen dekbed valt zeer soepel om het lichaam. Qua vulgewicht en zwaarte komt het overeen met een wollendekbed. Alpaca heeft het super zachte pluizige wol, warmer en soepeler dan schapenwol. 

Alle dekbedden beschreven hier boven zijn in de uitvoeringen zomer, herfst en/of winter. 

Dekbedden zoals katoen en wildzijde zijn bij uitstek luchtig in de zomer.

Wildzijde heeft de eigenschap dat het zeer goed warmte kan afvoeren. Een heerlijk zomerdekbed. Een dekbed wat lichtgevuld is met katoen heeft een zeer lage isolatiewaarde, maar is heel geschikt voor de zeer warme nachten.

Emperor Silk heeft een prachtige collectie zijde dekbedden, waarvan de zijde is geproduceerd door de Moerbeirups. Deze zijde dekbedden is er ook in een 4-seizoenen uitvoering.

Zomer dekbedden gevuld met bamboe zijn uitermate licht en ademend. Een goed dekbed voor de warme zomernachten met daarnaast een anti-bacteriele werking.