Matrassen van natuurlatex.

Een beleving: wegzakken in een behaaglijke ondergrond.

Bij Softsiders zijn wij fan van soepele matrassen met natuurlijk een goede ondersteuning. In combinatie met een goede lattenbodem heeft natuurlatex een goede ventilerende werking door de vele ventilatiekanalen. Tevens heeft natuurlatex een zeer hoge veerkracht.

Een latex matras neemt slecht vocht op, daarom is een goede tijk (matrashoes) van groot belang. Een prachige dikke velourstijk met een zuiver scheerwollen vulling, of voor mensen die last hebben van allergiƫn kan de tijk ook gevuld worden met een thermo-fiber. Als u alles puur natuur wilt, dan is de mogelijkheid om voor een 100% natuurlijke materialen tijk te kiezen.

Een 100% natuurlatex matras ademt veel beter dan een chemische latex matras.


Hoe wordt het gemaakt.

Uit het verse hevea melksap wordt natuurrubber gemaakt. Natuurrubber voelt altijd behaaglijk aan door de open celstructuur en uitstekende ventilatie en vochtregulatie.

Mahoton slaapsystemen heeft de beschikking om een zeer hoogwaardige natuurrubber kwaliteit te produceren. De collectie matrassen en hoofdkussens bestaan uit minimaal 85% heveamelk (natuurlatex) en ca. 15% natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende additieven.  Deze worden samengebracht tot een eindproduct genaamd rubber. Door de puur natuurlijke ingrediĆ«nten mogen we nu spreken over een unieke 100% natuurrubber.

U vindt deze kwaliteit ondermeer in de collectie van Mahoton, Nederlandse leverancier van natuurlatexmatrassen zoals de Alexandra, Cleopatra, Lima etc.

Het bekende Butterfly kussen is ook van 100% natuurrubber gemaakt.


Natuurlatexmatrassen